Bezoek vanaf nu onze website voor Out of Home nieuws!

Vanaf nu kun je voor nieuws over buitenreclame en over Kinetic terecht op onze website. Dit blog zal beschikbaar blijven als archief. Er worden vanaf heden op het blog geen nieuwe berichten meer geplaatst. Wij hopen je te verwelkomen op onze website!
Posted in Geen categorie | Leave a comment

Rabobank zet fors in op lokaal relevante buitenreclame

Rabobank buitenreclame

Rabobank komt met een buitenreclamecampagne waarin 80 lokale verhalen worden gedeeld op in totaal 7 duizend plekken.

Rabobank wilt laten zien hoe het bijdraagt aan het versterken van de werkomgeving, dorp of stad van klanten en organisaties. Daarom startte gisteren een buitenreclamecampagne (abri-posters) waarin ruim 80 voorbeelden uit de praktijk van alledag in heel Nederland te zien zijn op straat. De buitenreclame maakt deel uit van de Rabobankcampagne ‘Een aandeel in elkaar’.
Rabobank zegt dat in de abri-campagne de verhalen van echte mensen in hun eigen omgeving de basis zijn. Rabobank: ‘Mensen “vertellen” via de abri hoe zij in hun regio, dorp of stad sterker kunnen worden en hoe de Rabobank dat mede mogelijk maakt’. Dat varieert van het ondersteunen van een ontmoetingscentrum voor ouderen, de jeugdbrandweer, een startersfonds, een hospice en het jeugdsportfonds tot support voor een kaasmakerij annex arbeidsreïntegratie, de lease van zonnepanelen, senioren-bankservice, financiële educatie voor scholieren en iPad-lessen voor ouderen. De abri’s in Groningen vertellen een ander verhaal dan de abri’s in Zeeland, zoals de klant op de abri’s in Heusden een andere is dan de klanten op de abri’s in Amerstreek en Peelland.’
Volgens de adverteerder laten de ruim 80 verschillende verhalen zien dat de Rabobank met haar netwerk van lokale banken sterk geworteld is in de samenleving. Het is voor de eerste keer dat de Rabobank kiest voor een combinatie van landelijke zichtbaarheid en specifieke, lokale invulling van abri’s. Rabobank: ‘Het is een aanpak die past bij de coöperatieve bank. De lokale Rabobanken zijn van betekenis voor de lokale economie en samenleving. Door de schijnwerpers te zetten op die optelsom, laat de bank zien waarin ze onderscheidend is.’
De reclamecampagne is het resultaat van de samenwerking tussen Rabobank, TrueIdeas en Ogilvy & Mather Amsterdam.

Bron: adformatie.nl

 

Posted in Creatieve OOH campagnes | Tagged , , | Leave a comment

Centercom breidt uit met concessie Etten-Leur

Centercom etten leur

Vanaf 1 maart 2015 is Centercom de nieuwe concessiehouder van de A0-​reclamedisplays in de gemeente Etten-​Leur. Met deze nieuwe con­cessie wor­den 115 A0-​reclamedisplays toegevoegd aan het netwerk van Cen­ter­com.

Cen­ter­com Buiten­reclame is met ruim 31.000 reclamevlakken, ver­spreid over heel Ned­er­land, de groot­ste aan­bieder van A0-​réclame op Driehoeks­bor­den, 2-​Signs en Frames. De nieuwe con­cessie van Etten-​Leur is een goede aan­vulling op de A0-​reclamedisplays die Cen­ter­com reeds exploiteert in diverse gemeen­ten van de provin­cie Noord-​Brabant, waaron­der Bergen op Zoom, Breda en Oosterhout.
Bron: www.centercom.nl
Posted in Out of Home Nieuws | Tagged | Leave a comment

Baanbrekend neuro-onderzoek in Out-of-Home

neurensics
(Foto: Interbest heeft voor een moment een marker op de mast getoond zodat het 3D filmen kon plaatsvinden.)
Unox neurensics
Neuromarketing onderzoek heeft aangetoond dat ‘the bigger the better’ opgaat voor adverteren in Out-of-Home. Voor het eerst in Nederland is het effect van diverse Out-of-Home formaten onderzocht door middel van neuro-onderzoek. Interbest en Kinetic wilden meer weten over de visuele impact van grotere formaten en in het bijzonder over het volgorde- effect. Daarnaast wilden ze antwoord op de vraag of een digitale/geanimeerde Out-of-Home uiting het brein anders activeert dan een reguliere uiting.
Om hier meer inzicht in te krijgen heeft onderzoeksbureau Neurensics gekeken wat er precies gebeurt in de hersenen indien consumenten geconfronteerd worden met commerciële Out-of-Home uitingen. Worden emoties anders ervaren indien men geconfronteerd wordt met een uiting in een groter formaat en is de uiting daarmee ook beter in staat de koopintentie te stimuleren? En wordt dit effect versterkt als de uiting digitaal wordt getoond?
Digitaal is het helemaal
De conclusie is dat dit het geval is.In het onderzoek zijn masten, billboards en abri’s tegen elkaar afgezet. Vervolgens is gekeken naar de dimensies die consumentengedrag het beste kunnen voorspellen. De digitale mast is veruit het meest effectief. Daarop volgen de reguliere masten en de billboards, tussen deze formaten is geen significant verschil waarneembaar. Ook abri’s zijn in staat om het brein sterk te activeren.
Lichte animatie= groots effect
Alle uitingen die op de digitale masten zijn getoond waren licht geanimeerd. De meeste huidige digitale uitingen zijn nog niet geanimeerd, maar gezien de goede resultaten loont het dus voor adverteerders om animatie toe te voegen aan hun digitale uiting. Vooral de positieve emotie begeerte wordt duidelijk meer geactiveerd, daarnaast scoren betrokkenheid en beloning ook significant hoger. Dit laatste is een belangrijke dimensie voor het activeren van consumentengedrag.
Duidelijk priming effect
Als derde punt is er gekeken naar het priming effect. Is er sprake van een positief priming effect op de kleinere formaten indien er al contact is geweest met een groot formaat? Contact met een uiting op groot formaat blijkt inderdaad door te werken op de kleinere formaten, de uitingen zijn dan in staat de positieve emoties sterker te activeren, dan het geval is bij het tonen van de uitingen zonder priming. Andersom -eerst contact met kleiner formaat en dan met groot formaat-  zien we een tegenovergesteld effect: een priming op de kleine formaten zorgt voor een minder positieve waardering van de uitingen op het grote formaat, dan bij de conditie waar er geen priming is.
3D onderzoeksopzet
Voor dit onderzoek hebben 12 mannen en 12 vrouwen in de MRI scanner gelegen. Terwijl ze in de scanner lagen, werd een film getoond waarin ze beelden zagen van een autorit waarbij langs de verschillende formaten -abri’s, billboards en masten- wordt gereden. In de diverse formaten zaten exact dezelfde uitingen. Daarvóór hebben de proefpersonen de film al op een 3D TV scherm met een 3D bril bekeken. Deze beelden zijn gefilmd met een 3D camera, zodat de ruimtelijke aspecten van de formaten goed overkomen. Door op deze nieuwe virtuele manier te werken kon het onderzoek zo ecologisch valide mogelijk worden uitgevoerd, omdat alle omgevingsfactoren gecontroleerd waren.
Bruikbare inzichten
Interbest en Kinetic zijn de eerste partijen die een dergelijk onderzoek naar de effectiviteit van OOH reclame hebben gedaan. Het onderzoek biedt waardevolle inzichten waarmee zowel Interbest als Kinetic de dienstverlening naar hun klanten kunnen optimaliseren. Om te beginnen zullen de supporters van het onderzoek – Unilever en Audi- een uitgebreide verdieping en toelichting krijgen op het onderzoek.
Posted in Onderzoek | Tagged , , , , | Leave a comment

Chanel N˚5 verlicht 5 objecten van JCDecaux met stijlvolle led-campagne

15861773470_8cca9fe102_hChanel N˚5, de éminence grise onder de parfums, draagt in deze donkere dagen op een stijlvolle manier bij aan de Amsterdamse kerstverlichting. Een 3D-vorm van de wereldberoemde N°5, het getal dat inmiddels synoniem is voor de geliefde parfum, straalt in de objecten van JCDecaux.

Chanel N˚5, een van ’s werelds meest bekende parfums, valt deze week met een zeer opvallende en letterlijk stralende campagne bijzonder op in het Amsterdamse straatbeeld. In 5 objecten van JCDecaux prijkt momenteel een stijlvolle 3D-vorm van een grote N°5, bestaande uit diverse led-lampen. De 3D-vijf is geplaatst voor een donkerzwarte poster, waardoor het contrast tussen de verlichte N°5 en de omgeving vergroot wordt en de buitenreclamespecial nog meer opvalt.

De sfeervolle Special ondersteunt, naast de kerstverlichting van de stad Amsterdam, een reguliere landelijke postercampagne, waarin Chanel gebruikmaakt van 2 verschillende uitingen: een postervariant van de verlichte N°5 en een affiche waarop het fraai vormgegeven flesje Chanel N˚5 te zien is.
De buitenreclamespecial, resultaat van een samenwerking tussen Chanel, JCDecaux en mediabureau Plus, is tot en met 23 december in Amsterdam te zien op het Leidse- en het Rembrandtplein, in de Beethoven- en de Van Baerlestraat en op het Damrak.

 

Posted in Creatieve OOH campagnes | Tagged , , | Leave a comment